ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Δείτε πώς η εντατική γεωργία μπορεί να βλάψει σοβαρά το περιβάλλον

Avatar
Written by ecoscience

Η εντατική γεωργία στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή απόδοση των καλλιεργειών, χρησιμοποιώντας συχνά λιπάσματα, ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών, φυτοφάρμακα και μηχανήματα. Σήμερα τα περισσότερα από τα φρούτα και τα λαχανικά που διατίθενται στην αγορά παράγονται από μονάδες εντατικής γεωργίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αλμερίας, μιας περιοχής στην Νότια Ισπανία, στην οποία εκτείνονται 32.000 εκτάρια θερμοκηπίων. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του γαλλογερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARTE, οι μονάδες εντατικής γεωργίας εκεί είναι εκτεταμένες σε τέτοιο βαθμό που είναι ορατές από το διάστημα.

H ανάπτυξη της εντατικής γεωργίας βασίζεται στη φθηνή μεταναστευτική εργασία και μπορεί να προκαλέσει περιβαλλοντικά προβλήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=zNyolqhi8KA

Με πληροφορίες από ARTE

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.