ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βιώσιμες μεταφορές: Το Παρίσι δείχνει τον δρόμο

Avatar
Written by ecoscience

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας φιλοξενεί φέτος τους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κι η διοργάνωση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία να ενισχυθούν οι βιώσιμες μεταφορές της πόλης

Όπως γράψαμε και σε άρθρο του ecoscience.gr πριν από μερικούς μήνες, ο δήμος του Παρισιού εφαρμόζει από τον Ιανουάριο πολιτική αύξησης των τελών στάθμευσης στα SUV καθώς θέλει να ενθαρρύνει τη χρήση μικρότερων και πιο φιλικών στο περιβάλλον μέσων μετακίνησης όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα ποδήλατα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 72 χιλιομέτρων, που ονομάζεται «Olympists», θα συνδέει τους χώρους αγώνων των Αγώνων

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων ενισχύεται σημαντικά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση 50.000 ποδήλατα και θα δημιουργηθούν 18 επιπλέον προσωρινοί σταθμοί κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανακατανομή και την παραχώρηση περισσότερου αστικού χώρου σε πεζούς, ποδηλάτες, δημόσια μέσα μεταφοράς

Σύμφωνα με τον Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτο σύμβουλο του Δήμου του Παρισιού,  οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δείξουν ότι η ποδηλασία είναι μια πραγματική βιώσιμη και αποτελεσματική λύση μετακίνησης στην πόλη, ωστόσο χρειάζεται να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Με πληροφορίες από Le Parisien

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.