ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γαλλία: Θεσπίζονται πράσινοι κανόνες για τα SUV

Avatar
Written by ecoscience

Το Παρίσι τριπλασιάζει τα τέλη στάθμευσης για SUV οχήματα στοχεύοντας στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και της μετακίνησης με ΜΜΜ

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης η γαλλική πρωτεύουσα, από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, αυξάνει τα τέλη στάθμευσης για μεγάλα αυτοκίνητα όπως τα οχήματα SUV. Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος του Παρισιού επιδιώκει να ενθαρρύνει τη χρήση μικρότερων και πιο φιλικών στο περιβάλλον μέσων μετακίνησης όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα ποδήλατα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μάλιστα επειδή τα SUV μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν από άλλα μοντέλα αυτοκινήτων, ο δήμος σχεδιάζει την καθιέρωση υψηλότερων τελών στάθμευσης για αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα και βάρος άνω των 1,6 τόνων και για ηλεκτρικά οχήματα άνω των 2 τόνων.

Με πληροφορίες από: ERTNEWS

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.