ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βαλένθια: Η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024

Avatar
Written by ecoscience

Μετά το Τάλιν της Εσθονίας, το βραβείο της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας κερδίζει η Βαλένθια της Ισπανίας για το 2024.

Στην ισπανική πόλη πραγματοποιούνται σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα του αειφόρου τουρισμού, της κλιματικής ουδετερότητας και της πράσινης μετάβασης. Μια από τις πρωτοβουλίες αυτές αφορά στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα μέσω της αποκατάστασης φυσικών οικοσυστημάτων στην περιοχή Devesa.

«Το πλεονέκτημα της Βαλένθια είναι οι άνθρωποί της»

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους δήλωσε σχετικά: «Η Βαλένθια κέρδισε τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας λόγω της φιλόδοξης στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα και επειδή έχει αντλήσει διδάγματα από το παρελθόν. Εδώ και πολλές δεκαετίες, η πόλη καινοτομεί χάρη σε ένα τολμηρό κίνημα πολιτών που στηρίζει πραγματικές αλλαγές. Το πλεονέκτημα της Βαλένθια είναι οι άνθρωποί της. Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ευκαιρία ενίσχυσης των εμπειριών των πολιτών και ακόμα μεγαλύτερης υποστήριξής τους ώστε να κάνουν πραγματικότητα την αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον».

Με πληροφορίες από: Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.