ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ρεκόρ ξηρασίας και μέτρα για μείωση κατανάλωσης νερού σε πολλές περιοχές της Καταλονίας

Avatar
Written by ecoscience

Ο Περιφερειακός Πρόεδρος της Καταλονίας, Πέρε Αραγονές ανακοίνωσε ότι η περιοχή τίθεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» εξαιτίας της ξηρασίας

Μετά από τρία χρόνια βροχοπτώσεων κάτω από το μέσο όρο, μπορεί ο πληθυσμός της Βαρκελώνης να μην έχει αισθανθεί τον αντίκτυπο της ξηρασίας ωστόσο τα αποθέματα των ταμιευτήρων νερού βρίσκονται πλέον κάτω από το 16% της χωρητικότητάς τους.

Χρειάζεται να μειωθεί η ημερήσια χρήση νερού από 210 λίτρα σε 200 λίτρα ανά άτομο –  Απαγορεύεται το πλύσιμο αυτοκινήτων ή το γέμισμα ιδιωτικών πισίνων

Οι τοπικές αρχές επιθυμούν να μειωθεί η ημερήσια χρήση νερού κατά 5% από 210 λίτρα σε 200 λίτρα ανά άτομο (55 έως 52 γαλόνια). Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της έλλειψης νερού, μόνο οι πισίνες σε αθλητικές εγκαταστάσεις και οι πισίνες που χρησιμοποιούνται για ομοσπονδιακά αθλήματα μπορούν να ξαναγεμιστούν. Παράλληλα και οι αγρότες πρέπει να μειώσουν τη χρήση νερού κατά 80%.

«Η ξηρασία θα ξεπεραστεί, αλλά βρισκόμαστε σε μια νέα κλιματική πραγματικότητα στην οποία είναι πιο πιθανό να υπάρξουν νέες ξηρασίες και ότι θα είναι πιο έντονες», δήλωσε ο Αραγονές σε συνέντευξη Τύπου.

 

Με πληροφορίες από: DW , Reuters

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.