ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

COP28: Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Avatar
Written by ecoscience

Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συζητήσουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενόψει της 28ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

Η COP28 θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι κατά το χρονικό διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης (COP28), θα συζητηθούν τόσο η επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πριν το 2030 όσο και το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας σε φτωχότερες χώρες με στόχο να αναλάβουν κι αυτές δράση για το κλίμα.

Το πρόγραμμα της Διάσκεψης περιλαμβάνει θεματικές ημερίδες για την υγεία, τη φύση, την οικονομία και τα τρόφιμα.

Πιθανές οι διαφωνίες

Ενδεχομένως να υπάρξει διαφωνία μεταξύ των χωρών-μελών της COP28 σχετικά με το μέλλον των ορυκτών καυσίμων που καίγονται χωρίς τεχνολογίες. Ο πρόεδρος της COP28 Σουλτάν αλ Τζάμπερ δήλωσε πρόσφατα ότι αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου απάντησαν θετικά στην πρόταση για σταδιακή εξάλειψη των εκπομπών μεθανίου και για τερματισμό αύξησής τους μέχρι το 2030.

Με πληροφορίες από BBC News

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.