ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή : Επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα

εξοικονομώ - αλλάζω συσκευή
Avatar
Written by ecoscience

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι νέοι δικαιούχοι

Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούργιες, ενεργειακά αποδοτικότερες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Για κάθε αγορά νέου κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μιας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Η επιχορήγηση γίνεται μέσω vouchers που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν μέρος της συνολικής δαπάνης.

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε ότι επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα. Μετά από αυτή την προσθήκη, οι συνολικοί δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» διαμορφώνονται σε 653.772.

Οι νέοι δικαιούχοι προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων και ενημερώνονται για την ένταξή τους με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» καλύπτεται μέχρι στιγμής το 74% των νοικοκυριών, που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.allazosyskevi.gov.gr

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.