ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαραθώνιος Λονδίνου: Ανακύκλωση στην πράξη

Avatar
Written by ecoscience

Στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2024, καταγράφηκαν εξαιρετικές επιδόσεις όχι μόνο για τους δρομείς, αλλά και για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι με τη βοήθεια εθελοντών ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 18 τόνοι ρούχων από τον Μαραθώνιο. Παράλληλα υπήρχαν σταθμοί αναπλήρωσης νερού σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής που παρείχαν νερό σε δρομείς που είχαν το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι.
Σημαντική ήταν και η ποσότητα των πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονταν ξεχωριστά προς ανακύκλωση, ενισχύοντας την ορθολογική διαχείριση των υλικών. Έτσι κάθε δρομέας που ήθελε να πετάξει απορρίμματα, μπορούσε να μεταβεί σε έναν σταθμό ανακύκλωσης και να παραδώσει εκεί τα απορρίμματά του στην ομάδα εθελοντών για να τα βάλουν στον σωστό κάδο.
Τα υπολείμματα τροφίμων και ποτών δωρίζονταν σε φιλανθρωπική οργάνωση δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό που παραδίδει φαγητό σε 1.000 φιλανθρωπικά ιδρύματα πρώτης γραμμής και δημοτικά σχολεία.
Εκτός από τη μείωση των απορριμμάτων και τον περιορισμό του food waste, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Για αυτό τον λόγο στη διαδρομή του Μαραθωνίου χρησιμοποιήθηκαν μόνο ηλεκτρικά οχήματα.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτές στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, φαίνεται πως δείχνουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στις αθλητικές διοργανώσεις.

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.