ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι τα βήματα της ανακύκλωσης συσκευών

Avatar
Written by ecoscience

Ανακυκλώστε εύκολα, απλά και δωρεάν τις παλιές σας συσκευές

Μπορείτε να ανακυκλώσετε με εύκολο τρόπο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση τις παλιές σας ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Το μοναδικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να μεταφέρετε τις παλιές σας συσκευές στο πλησιέστερο σημείο συγκέντρωσης συσκευών σε κάποιο σούπερ μάρκετ ή κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Αν πρόκειται για ογκώδες αντικείμενο, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου της περιοχής σας έτσι ώστε να οργανώσετε τη μεταφορά και την ανακύκλωση της παλιάς σας συσκευής.

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Για την ανακύκλωση και αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούργιες, ενεργειακά αποδοτικότερες και φιλικές προς το περιβάλλον υπάρχει το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο επιχορηγεί χιλιάδες νοικοκυριά. Για κάθε αγορά νέου κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μιας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Η επιχορήγηση γίνεται μέσω vouchers που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν μέρος της συνολικής δαπάνης.

Με πληροφορίες από:

www.in.gr/2023/09/20/plus/anakyklosi-syskeyon-osa-prepei-na-gnorizete/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.