ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ

Παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ
Avatar
Written by ecoscience

Παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ

Η Ευρώπη για την κλιματική ουδετερότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να βοηθήσει στον δραστικό περιορισμό εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, υποστηρίζει δράσεις για την ανανέωση των πηγών ενέργειας και τη δημιουργία ενός ενεργειακού συστήματος ολοκληρωμένου και κλιματικά ουδέτερου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας υποστήριξε προτάσεις για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν πιο εύκολα να επιλέγουν την προμήθεια ανανεώσιμων αερίων όπως το πράσινο υδρογόνο. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση, θα διενεργήσει πιλοτική δημοπρασία για την κατασκευή καινούργιας μονάδας ηλεκτρόλυσης πράσινου υδρογόνου, προϋπολογισμού 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου (ΕΤΥ) θα παρέχει εγγυήσεις για την αγορά υδρογόνου, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Καινοτομίας. Η Τράπεζα θα βοηθήσει στην οικοδόμηση της μελλοντικής αγοράς υδρογόνου με επενδύσεις 3 δισ. ευρώ.

«Χάρη στο σχέδιο REPowerEU διπλασιάσαμε τον στόχο μας: θέλουμε μέχρι το 2030 να παράγουμε ετησίως δέκα εκατομμύρια τόνους ανανεώσιμου υδρογόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενη στα σχέδια της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Με πληροφορίες από:

www.cnn.gr/oikonomia/diethni/story/381743/grant-thorton-gia-evropaiki-trapeza-ydrogonou-mia-proti-analysi-tou-ergaleiou

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.