ΕΝΕΡΓΕΙΑ

«Πρωταθλήτριες» η Σουηδία και η Φινλανδία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Avatar
Written by ecoscience

Σουηδία, Φινλανδία και Λετονία χρησιμοποιούν την περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σουηδία με το 66% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το 2022 χρησιμοποιήθηκαν στη χώρα κυρίως υδροηλεκτρικά, αιολικά, στερεά και υγρά βιοκαύσιμα, καθώς και αντλίες θερμότητας.

Ακολουθεί η Φινλανδία όπου επίσης ανανεώσιμες πηγές, όπως υδροηλεκτρικά, αιολικά και στερεά βιοκαύσιμα, αντιπροσωπεύουν το 47,9% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας. Στις επόμενες θέσεις είναι η Λετονία, η Δανία και η Εσθονία.

 Πού καταγράφοντΑι τα χαμηλότερα ποσοστά

 Τα χαμηλότερα ποσοστά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καταγράφονται στην Ιρλανδία (13,1%), στη Μάλτα (13,4%), στο Βέλγιο (13,8%) και στο Λουξεμβούργο (14,4%).

 Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνουν την αιολική, την ηλιακή, την υδροηλεκτρική, την παλιρροϊκή, τη γεωθερμική ενέργεια, τη θερμότητα του περιβάλλοντος που συλλαμβάνεται από αντλίες θερμότητας, τα βιοκαύσιμα και το ανανεώσιμο μέρος των αποβλήτων.

 

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.