ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κίνα: Δημιουργείται σύστημα ανακύκλωσης για παλιές ανεμογεννήτριες και ηλιακούς θερμοσίφωνες

Κίνα αιολική ισχύς
Avatar
Written by ecoscience

Η Κίνα βρίσκεται πλέον κοντά στον στόχο να αυξήσει τη συνολική αιολική και ηλιακή ισχύ της σε 1.200 GW μέχρι το 2030

Με στόχο να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τον άνθρακα, η Κίνα τον τελευταίο χρόνο αύξησε την παραγωγική ικανότητα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, η οποία πριν από μόλις ένα χρόνο περιοριζόταν στα 758 GW σύμφωνα με το Reuters.

Η διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι 25 χρόνια κι έτσι πολλά από τα ενεργειακά έργα στη χώρα παρουσιάζουν ήδη σημαντικά σημάδια φθοράς. Όπως ανέφερε τον Ιούνιο η κινεζική εφημερίδα Science and Technology Daily, ειδικοί αναφέρουν ότι η χώρα θα χρειαστεί να ανακυκλώσει 1,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους φωτοβολταϊκών μονάδων έως το 2030, αυξάνοντας σε περίπου 20 εκατομμύρια τόνους το 2050.

Για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα στην επίτευξη αυτού του στόχου, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας προανήγγειλε την κατάρτιση νέων βιομηχανικών προτύπων και κανόνων που θα περιγράφουν τους κατάλληλους τρόπους παροπλισμού, αποσυναρμολόγησης και ανακύκλωσης αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από:

www.reuters.com/sustainability/china-set-up-solar-wind-recycling-system-waste-volumes-surge-2023-08-17/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.