ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νορβηγία: Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

Κίνδυνος εξαφάνισης των βασιλικών πιγκουΐνων της Ανταρκτικής
Avatar
Written by ecoscience

Το Hywind Tampen είναι το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο –και είναι το μόνο αιολικό πάρκο που παρέχει ενέργεια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα από τις νορβηγικές ακτές, σε βάθη νερού μεταξύ 260 και 300 μέτρων, αποτελείται από 11 ανεμογεννήτριες και έχει ισχύ συστήματος 88 MW.

Η Equinor συνεργάστηκε και με άλλες εταιρείες πετρελαίου για τη δημιουργία του αιολικού πάρκου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2022 και έφτασε σε πλήρη δυναμικότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η παραγόμενη ενέργεια θα καλύψει περίπου το 35% αυτής που απαιτείται για την τροφοδοσία πέντε υπεράκτιων εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Αν και θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι ακτιβιστές για το κλίμα υποστηρίζουν ότι είναι καιρός να σταματήσουν εντελώς οι γεωτρήσεις για ορυκτά καύσιμα.

Με πληροφορίες από:

www.euronews.com/green/2023/08/23/norway-worlds-biggest-floating-wind-farm-will-power-oil-and-gas-platforms

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.