ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Κλιματική αλλαγή: Κίνδυνος εξαφάνισης των βασιλικών πιγκουΐνων της Ανταρκτικής

Κίνδυνος εξαφάνισης των βασιλικών πιγκουΐνων της Ανταρκτικής
Avatar
Written by ecoscience

Κίνδυνος εξαφάνισης των βασιλικών πιγκουΐνων της Ανταρκτικής

Ο θαλάσσιος πάγος χρησιμοποιείται από τους βασιλικούς πιγκουΐνους ως η σταθερή πλατφόρμα πάνω στην οποία μεγαλώνουν τα μικρά τους.

Ο θαλάσσιος πάγος που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν εποχικά στην Ανταρκτική, πλέον λιώνει και διαλύεται σε έναν πλανήτη που συνεχώς θερμαίνεται. Αυτό έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα οι νεοσσοί πιγκουΐνοι -για την επιβίωση των οποίων είναι απαραίτητος ο εποχικός θαλάσσιος πάγος- να πνίγονται. Το συμβάν συνέβη στα τέλη του 2022 και καταγράφηκε από δορυφόρους.

Συνήθως ο πάγος υπάρχει από οκτώ έως εννέα μήνες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι χιλιάδες νεαροί πιγκουΐνοι προλαβαίνουν να ανοίξουν τα φτερά τους για την κολύμβηση. Από το 2016, ωστόσο, ο θαλάσσιος πάγος διαλύεται νωρίτερα και η έκτασή του είναι πολύ μικρότερη από τη συνηθισμένη.

Με πληροφορίες από:

www.bbc.com/news/science-environment-66492767

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.