ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων στη Σκιάθο

Gopa Project : Πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων στη Σκιάθο
Avatar
Written by ecoscience

Το «Gopa Project» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων το οποίο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες της Σκιάθου σχετικά με θέματα ανακύκλωσης.

https://www.ecoscience.gr/category/fysikos-kosmos/ikologia/Μέχρι και σήμερα έχουν εγκατασταθεί δέκα ειδικά κουτιά ανακύκλωσης αποτσίγαρων σε κεντρικές παραλίες και στάσεις λεωφορείων στο νησί. Σε αυτά τα ειδικά σταχτοδοχεία εμφανίζονται μία ερώτηση και δύο απαντήσεις. Οι καπνιστές απαντούν με το αποτσίγαρό τους στην ερώτηση, επιλέγοντας μία από τις δύο απαντήσεις. Έτσι οι γόπες στοιβάζονται ανάμεσα σε δύο στήλες. Η στήλη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες δείχνει ποια απάντηση είναι η πιο δημοφιλής.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους καπνιστές να ανακυκλώνουν τα αποτσίγαρά τους. Τα συλλεγμένα αποτσίγαρα αποστέλλονται σε εταιρεία ανακύκλωσης όπου ο καπνός, η τέφρα και το χαρτί υποβάλλονται σε διαδικασία κομποστοποίησης και το φίλτρο τσιγάρων χρησιμοποιείται για την παραγωγή νέων ανακυκλωμένων βιομηχανικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από:

www.news.gtp.gr/2023/08/25/gopa-project-skiathos-launches-cigarette-butt-recycling-scheme/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.