ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ινδονησία: Συνεχίζεται η διαμάχη για την κατασκευή «οικολογικής πόλης»

Avatar
Written by ecoscience

Μπορεί να μετατραπεί ένα ολιγάνθρωπο νησί σε «Eco-City»;

Η μοίρα του νησιού Ρεμπάνγκ, όπου ζουν περίπου 7.500 άνθρωποι, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μετά και την επίσπευση των σχεδίων της ινδονησιακής κυβέρνησης να το μετατρέψει σε οικονομικό κόμβο. Οι κάτοικοι του νησιού, στους οποίους ανακοίνωσαν ότι θα ζήσουν αλλού, διαμαρτύρονται έντονα με αποτέλεσμα η Ρεμπάνγκ να παραμένει διχασμένη.

Η γηραιότερη κάτοικος του νησιού, η Amlah ηλικίας 105 ετών δήλωσε στο BBC πως πλέον ανησυχεί ότι τα παιδιά της δεν θα έχουν αυτή τη γη όταν πεθάνει. «Θέλουν να μας μεταφέρουν σε μικρά σπίτια στην πόλη – δεν θέλω να πάω», ανέφερε η Amlah.

Το Rempang Eco-City χαρακτηρίζεται ως «εθνικό στρατηγικό έργο», καθώς ο σχεδιασμός του φιλοδοξεί να κάνει την οικολογική πόλη οικονομικό και τουριστικό κέντρο. Η πλειοψηφία των ντόπιων είναι απρόθυμοι να φύγουν καθώς ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και ότι έμαθαν αυτά τα σχέδια από τις ειδήσεις.

Με πληροφορίες από BBC

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.