ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Codelco: Ποια είναι η εταιρεία που αγόρασε τη Lithium Power έναντι 244 εκατ. δολαρίων

Avatar
Written by ecoscience

Η Codelco είναι η κρατική εταιρεία ορυχείων της Χιλής και αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό χαλκού στον κόσμο

Η Χιλή είναι ήδη ο νούμερο 2 παραγωγός λιθίου στον κόσμο μετά την Αυστραλία.  Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για λίθιο πρόκειται να εκτιναχθεί λόγω της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων, η κρατική Codelco ηγείται της πρωτοβουλίας για την έναρξη της εξόρυξης λιθίου στη Χιλή.

Νέα δεδομένα για την εξόρυξη λιθίου στη Νότια Αμερική

Πριν από μερικές μέρες η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με την αυστραλιανή εταιρεία Lithium Power International (LPI) για την εξαγορά της Lithium Power. Η Lithium Power ελέγχει ένα από τα μεγαλύτερα και υψηλότερης ποιότητας κοιτάσματα άλμης λιθίου στη βόρεια Χιλή. Σύμφωνα με το Reuters, η χιλιανή εταιρεία αναζητά συμφωνίες σε όλο τον κόσμο και φέτος είναι πιθανό να καταλήξει σε μια ακόμα συμφωνία, με την εταιρεία παραγωγής χημικών λιθίου SQM.

Με πληροφορίες από www.reuters.com/markets/commodities/chilean-miner-codelco-gets-access-books-australias-lithium-power-2023-09-28/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.