ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Σεμπάστιαν Φέτελ: Οδήγησε μονοθέσια F1 με 100% μη ορυκτά καύσιμα

μη ορυκτά καύσιμα
Avatar
Written by ecoscience

H Πρωτοβουλία «Race without Trace»

Φέτος στην ιστορική πίστα του Nürburgring, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε μονοθέσια της συλλογής του χρησιμοποιώντας 100% μη ορυκτά καύσιμα.

Ο Φέτελ οδήγησε στο Nürburgring τη Red Bull Racing RB7, το μονοθέσιο με το οποίο στέφθηκε πρωταθλητής το 2011. Ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός της Formula 1 είναι σίγουρα πρωτοπόρος σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθώς είναι ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Race without Trace».

Θρυλικά μονοθέσια με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ο Φέτελ βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες και στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood όπου οδήγησε, χρησιμοποιώντας βιώσιμα καύσιμα, τα ιστορικά μονοθέσια Williams FW14B του Νάιτζελ Μάνσελ και McLaren MP4/8 του Άιρτον Σένα.

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε με ένα παλιό αγωνιστικό αυτοκίνητο λειτουργώντας το με καύσιμο ουδέτερου άνθρακα. Τρέχει τέλεια και ο ήχος είναι ακριβώς ο ίδιος, αλλά το κάνουμε με πιο υπεύθυνο τρόπο και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ας κρατήσουμε ζωντανό το άθλημά μας – Αγώνας χωρίς ίχνος».

Με πληροφορίες από:

www.sebastianvettel.de/en/sustainability/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.