ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ειδικό τέλος ανακύκλωσης στις αγορές ρούχων

Τέλος ανακύκλωσης ρούχων
Avatar
Written by ecoscience

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ στοχεύουν στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής ενδυμάτων έτσι ώστε να περιοριστούν οι αδικαιολόγητα μεγάλες ποσότητες ρούχων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής ενώ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Σε αυτή την κατεύθυνση η Κομισιόν σχεδιάζει να καθιερώσει ειδικό τέλος στις αγορές ενδυμάτων και να ιδρύσει ειδικό μη κερδοσκοπικό φορέα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανακύκλωσης ρούχων.

Αντί να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε, μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε μετατρέποντας τα σε πανιά καθαρισμού ή δωρίζοντας τα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, η ΕΕ θέλει να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να γίνει η μόδα βιώσιμη. Με το σήμα «European Cotton» θα πιστοποιούνται τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από βαμβάκι το οποίο καλλιεργείται με βιώσιμο τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Με πληροφορίες από:

euro2day.gr

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.