ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Extrapolations: Μία μίνι σειρά για την κλιματική αλλαγή

Avatar
Written by ecoscience

Μια εικόνα από το μέλλον

Η σειρά «Extrapolations» (ή ελληνιστί «Προβολή στο Μέλλον») είναι χωρισμένη σε οκτώ επεισόδια τα οποία διαδραματίζονται τα έτη 2037, 2046, 2047, 2059, 2066, 2068 και 2070. Χρόνια, που όσο μακρινά κι αν φαίνονται, αποτελούν μια εικόνα από το μέλλον που ήδη ζούμε στην εποχή μας.

Δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς είναι ο Scott Z. Burns που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την περίφημη «Επιδημία», μια ταινία που κυκλοφόρησε το 2011 -σχεδόν μια δεκαετία πριν από το ξέσπασμα του Covid-19-. Γράφοντας τη σειρά «Extrapolations» ο Μπερνς συμβουλεύτηκε τους ειδικούς για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής Elizabeth Kolbert και Bill McKibben.

Άβολες αλήθειες για το κλίμα

Στη σειρά δραματοποιείται το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής από πολιτικές, οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και θρησκευτικές προοπτικές. Κάθε επεισόδιο προχωρά αρκετά χρόνια καθώς επιδεινώνεται η κλιματική κρίση, διασχίζοντας τον πλανήτη από την Αλάσκα μέχρι την Ινδία.

Το «Extrapolations» του Apple TV+ περιλαμβάνει ένα επιφανές καστ με κορυφαίους ηθοποιούς -μεταξύ των οποίων ο Έντουαρντ Νόρτον και η Μέριλ Στριπ- και προσφέρει οκτώ ώρες επιστημονικής φαντασίας και δράματος πάνω στο θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με πληροφορίες από:

www.nytimes.com/2023/03/15/arts/television/extrapolations-scott-z-burns.html

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.