Το γιορτινό τραπέζι είναι συνώνυμο του καλού φαγητού και έχει όλα τα εδέσματα. Η σπατάλη φαγητού -ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γιορτών- φτάνει σε υψηλά επίπεδα καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν συχνά υπερβολικές ποσότητες τροφίμων. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε Έλληνας παράγει ετησίως 98,5 κιλά τροφικών αποβλήτων κατά μέσο όρο.
Λύσεις στο πρόβλημα του«γιορτινού» foodwaste
Αν έχει περισσέψει πολύ φαγητό μετά το ρεβεγιόν στο σπίτι τότε μπορείτε να το μοιράσετε σε ταπεράκια στους καλεσμένους σας, σε γείτονες ή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για αλληλεγγύη.
Επίσης αν σας περίσσεψαν κρεατικά, πατάτες ή και γέμιση γαλοπούλας μπορείτε να φτιάξετε σαλάτες αναμειγνύοντάς τα με λαχανικά! Με τον ίδιο τρόπο γίνεται να χρησιμοποιήσετε κρεατικά από το τραπέζι για να φτιάξετε μια εύκολη κρεατόπιτα.