ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιορτές: Tips για να γίνουν πιο βιώσιμες

Avatar
Written by ecoscience

Μέρες γιορτινές, κάρτες γεμάτες από όμορφες ευχές. Μαζί με το εορταστικό κλίμα, αυτή η εποχή μάς δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τρόπους για να ανακυκλώνουμε τα πιο συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα.

Συμβουλές ανακύκλωσης για κάρτες

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες ανακυκλώνονται μόνο αν δεν είναι γυαλιστερές, δεν έχουν γκλίτερ, πέρλες ή στρας. Μπορούμε να αποσπάσουμε τα μη ανακυκλώσιμα διακοσμητικά στοιχεία και να ανακυκλώσουμε μόνο το κομμάτι που δεν έχει γκλίτερ.

Ακόμα και στην περίπτωση που κανένα κομμάτι της κάρτας δεν ανακυκλώνεται,  υπάρχει η δυνατότητα να τις μεταποιήσουμε φτιάχνοντας ετικέτες για τα δώρα μας.

Πώς να ανακυκλώσετε τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα;

Αναζητήστε στο διαδίκτυο πληροφορίες για την ανακύκλωση δέντρων μετά το ξεστόλισμα. Δήμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας μας φροντίζουν για την περισυλλογή του φυσικού έλατου από κάθε γειτονιά.

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.