ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι πάντα σημαντικό, όπως και το περιτύλιγμα

Avatar
Written by ecoscience

Το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι πάντα σημαντικό, αλλά αυτές τις γιορτές και το περιτύλιγμα γίνεται το ίδιο σημαντικό με το δώρο. Φέτος επιλέγουμε υφασμάτινες τσάντες δώρων και αποφεύγουμε το χαρτί περιτυλίγματος.

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε το απλό και το καφέ χαρτί περιτυλίγματος (κραφτ) στον μπλε κάδο αν αφαιρέσουμε όλες τις αυτοκόλλητες ταινίες. Κομμάτια χαρτιού μικρότερα από μέγεθος Α4 δεν γίνεται να ανακυκλωθούν. Οι κορδέλες των χριστουγεννιάτικων δώρων επίσης δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, οπότε μεγάλο μέρος του χαρτιού που τυλίγει τα δώρα των γιορτών δεν είναι ανακυκλώσιμο.

Στο ecoscience.gr προτείνουμε δύο εύκολους τρόπους για να «ντύσουμε» τα δώρα μας όμορφα και οικολογικά! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Επιλέξτε τον ιαπωνικό τρόπο τυλίγματος δώρων Furoshiki

Μαντήλια, φουλάρια και κομμάτια υφάσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τυλίξουμε τα γιορτινά δώρα. Το ύφασμα πρέπει να είναι τετράγωνο και να έχει τρεις φορές το πλάτος του αντικειμένου που θέλουμε να τυλίξουμε. Προσανατολίζουμε το ύφασμα διαγώνια σαν ρόμβο και τοποθετούμε το δώρο στη μέση. Στη συνέχεια βρίσκουμε τις άκρες του υφάσματος και αρχίζουμε να τυλίγουμε!

Μια παλιά τσάντα δώρου μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

Μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα δώρου σημαίνει λιγότερο σκισμένο χαρτί. Μάλιστα επιλέγοντας μια παλιά χάρτινη τσάντα για το «ντύσιμο» του δώρου μας, μπορούμε να προμηθευτούμε ωραία φιογκάκια ή πον πον από καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και να αποφύγουμε περίτεχνα τυλίγματα και κορδέλες.

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.