ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτροκίνηση: Η μάχη στην αγορά μπαταριών

Ηλεκτροκίνηση: Η μάχη στην αγορά μπαταριών
Avatar
Written by ecoscience

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, εταιρείες όπως η CATL και η LG Energy Solution προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην αγορά μπαταριών νέας γενιάς. Αυτός ο ανταγωνισμός προκαλεί συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για μέταλλα όπως λίθιο και νικέλιο από την οποία προσπαθούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις εξόρυξης και μετάλλων.

Στις χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θεωρείται αναγκαία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς με αυτό τον τρόπο οι καθημερινές μετακινήσεις θα απεξαρτηθούν από τον άνθρακα και τα ορυκτά καύσιμα.

Ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας

Οι εταιρείες επενδύουν πλέον στην έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας διεκδικώντας μερίδιο στην αγορά που αλλάζει συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των συνεχών μεταβολών αναμένονται συνεργασίες, συγχωνεύσεις και επενδύσεις στον κλάδο των μπαταριών.

Οι κινεζικοί όμιλοι έχουν επωφεληθεί από την ακμάζουσα εγχώρια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, στην οποία οι πωλήσεις υβριδικών plug-in και οχημάτων καθαρής μπαταρίας έφτασαν στα 6,9 εκατομμύρια πέρυσι. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην ΕΕ και στις ΗΠΑ ήταν 2,6 εκατομμύρια και λιγότερες από 1 εκατομμύριο αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από:

www.ft.com/content/34c6c191-a803-495a-938d-e1328d53d77c

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.