ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

OceanXplorer: Ένα υπερσύγχρονο πλοίο που εξερευνά τους ωκεανούς

Avatar
Written by ecoscience

Με μήκος 87 μέτρα το πλοίο «OceanXplorer» χωράει δύο υποβρύχια βαθέων υδάτων -το ένα για επιστήμονες, το άλλο για εργαστήρια φωτισμένα με κινηματογραφικό τρόπο-  και έχει ως στόχο την εξερεύνηση του βυθού, καθώς και την κινηματογράφηση και την προβολή των ευρημάτων με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογικών μέσων.

Το ειδικό ερευνητικό πλοίο «OceanXplorer» της OceanX, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) που καταδύεται και καταγράφει τη ζωή σε βάθος 6.000 μέτρων παίρνοντας δείγματα από απομακρυσμένα σημεία, όπως υδροθερμικές πηγές και υποβρύχια ηφαίστεια.

Ποια είναι η OceanX

Όπως αναφέρεται στην σελίδα της εταιρείας «η OceanX είναι μια αποστολή που υποστηρίζει επιστήμονες να εξερευνήσουν τον ωκεανό αξιοποιώντας συναρπαστικά μέσα. Ενώνοντας κορυφαίους συνεργάτες μέσων ενημέρωσης, επιστήμης και φιλανθρωπίας, η OceanX αξιοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς και την επιστήμη, υπό το πρίσμα συναρπαστικών αφηγήσεων και καθηλωτικών εμπειριών για να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να συνδέσει τον κόσμο με την προστασία των ωκεανών μας. Η OceanX είναι μια πρωτοβουλία της Dalio Philanthropies».

Πηγή: Euronews , OceanX

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.