ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου: «Η φύση μετράει»

Avatar
Written by ecoscience

Ο πλανήτης μας και η ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή

Όλοι μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της WWF και ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των πολιτών και φορέων, που το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 θα κατεβάσουν τους διακόπτες, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, συνεισφέροντας στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η κλιματική αλλαγή, μας αφορά όλους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον αισθητές σε όλο τον πλανήτη, καθώς επηρεάζουν τους ανθρώπους, τη φύση και την οικονομία. Είναι η σημαντικότερη ίσως πρόκληση της εποχής μας. 

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στις 20:30, η Ώρα της Γης (Earth Hour,  ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κινήματα πολιτών, θα γίνει ξανά η αφορμή, προκειμένου να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη και να δείξουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για την προστασία της φύσης. Ο πλανήτης μας και η ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε ότι η φύση αποτελεί κρίσιμο θεμέλιο για έναν υγιή πλανήτη και ταυτόχρονα μια άμεση, ισχυρή και οικονομικά αποδοτική «ασπίδα» απέναντι στην κλιματική κρίση.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις αυτές, αλλά και τις δυνητικά μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας, το 2020 είναι μια καθοριστική χρονιά για το μέλλον του πλανήτη μας.

Γι’ αυτό στη φετινή Ώρα της Γης στέλνουμε το μήνυμα ότι «Η φύση μετράει».

Με πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, η Ώρα της Γης θα εορταστεί στη χώρα μας για 12η συνεχή χρονιά. Είναι η ιδανική αφορμή για να θυμηθούμε ότι «Η φύση μετράει», καθώς από αυτήν προέρχονται όλα όσα χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας: ασφαλής τροφή, καθαρό νερό, καθαρός αέρας και πρώτες ύλες. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η φύση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. «Τo 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες.

Μεγάλη συμμετοχή στην Ελλάδα Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες και δεκάδες φορείς και επιχειρήσεις στη χώρα μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του WWF Ελλάς και σβήνουν τα φώτα για 1 ώρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία της φύσης. Χαρακτηριστικά, τα προηγούμενα χρόνια, η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από μεγάλους φορείς, 

Ένας ακόμα στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να ενώσουν τις φωνές τους και να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά.

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.