Οταν έχεις την τύχη να βρεθείς σε έναν απο τους δυο μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου, δεν μπορείς παρά μονο να θαυμάσεις!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα  στην Omaha -Nebraska, βρίσκεται  ένας εξαιρετικός Ζωολογικός κήπος που συναγωνίζεται σε έκταση και ποιότητα αυτόν του  San Diego της Καλιφόρνιας. Θα σας δείξουμε τα ενυδρεία και τα θαλάσσια πλάσματα που φιλοξενούνται και φροντίζονται άψογα απο τους ανθρώπους του χώρου, που έτσι κι αλλιώς είναι υψηλών προδιαγραφών.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στον ζωολογικό λειτουργεί σχολείο! Δημοτικό εως λύκειο και εκεί παιδιά που έχουν την έφεση στη φύση και στην φροντιδά των ζώων, εκπαιδέυονται ,με τον καλύτερο τρόπο να αναπτύξουν, τις ικανοτητές τους και να φτάσουν στον στόχο τους προετοιμασμένα άψογα!

Εμείς θαυμάσαμε τους καρχαρίες, τα σαλάχια, τους παιχνιδιάρηδες πιγκουίνους, τους σπάνιους Ιππόκαμπους, τις εντυπωσιακές μέδουσες…Αλλά και πολύχρωμα τροπικά ψάρια απο την Χαβάη , τεράστια κόκκινα καβούρια, θαλάσσιες αιωνόβιες χελώνες, νωχελικούς κορκόδειλους και  ψάρια του γλυκού νερού! 

Δυστυχώς δε μπορέσαμε να δουμε τα άγρια ζώα, γιατί το κρύο και το χιόνι, δεν το επέτρεψαν. Περιοριστίκαμε στη γαλήνη του θαλάσσιου κόσμου, που έτσι κι’ αλλιώς απο μόνος του είναι ένας άλλος πλανήτης!!!

Άς αρχίσουμε να σεβόμαστε περισσότερο την φύση, να την φροντίζουμε και να είμαστε ευγνώμονες για όλα τα υπέροχα πλάσματα, που μας περιβάλλουν! Και τουλάχιστο οι χώροι φιλοξενίας των ζώων να είναι ιδιαίτερα προσεγμένοι και να είναι  χώροι, όχι απλά ομηρίας τους, αλλά χώροι που ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει , να σεβαστεί και να αγαπήσει ουσιαστικά, αυτόν το υπέροχο πλανήτη που του δόθηκε για να ζήσει και να αναπτυχθεί.

Πηγή: life-events.gr

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.