Πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν, οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν τη Γη και οι θαλάσσιοι δράκοι, δεν ήταν απλά δημιουργήματα ταινιών του Χόλυγουντ, αλλά τρομακτικά αρπακτικά που έλεγχαν και κυρίευαν τους ωκεανούς. Τα πλάσματα αυτά ανήκουν σε έναν κόσμο που εξαφανίστηκε πριν από πολύ καιρό, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να ενθουσιάζει αυτούς που προσπαθούν να κατανοήσουν την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας.

Από σήμερα όμως, οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, μπορεί να εξερευνήσει αυτόν τον κόσμο στο Google Arts & Culture. Η Google συνεργάστηκε με περισσότερα από 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας και επιστήμονες, για να ξαναδώσει ζωή σε αυτόν τον χαμένο κόσμο στο διαδίκτυο. Περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 300.000 νέες φωτογραφίες και βίντεο και περισσότερες από 30 εικονικές περιηγήσεις σας περιμένουν …

 

Με μερικά μόνο κλικ μπορείτε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν γίγαντα 180 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς η εικονική πραγματικότητα φανερώνει τον θαλάσσιο δράκο δίνοντας του και πάλι ζωή. Ανακαλύφθηκε στο Dorset στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο Rhomaleosaurus, για να τον αποκαλέσουμε με το επίσημο όνομά του, μπορεί τώρα να εξερευνηθεί σε προβολή 360 μοιρών.

Χρησιμοποιήσαμε επίσης την εικονική πραγματικότητα για να φέρουμε τον Giraffatitan πάλι στη ζωή στο εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας στο Βερολίνο. Ήταν δυο φορές πιο ψηλός από τις καμηλοπαρδάλεις και θα μπορούσε εύκολα να βάλει το κεφάλι του στο παράθυρο του τετάρτου ορόφου μιας πολυκατοικίας.

 

Θέλαμε να δείτε και εσείς πώς φαίνονταν αυτά τα πελώρια πλάσματα. Γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με οικολόγους, παλαιοντολόγους και βιολόγους, για να βάλουμε εικονικό δέρμα και οστά στους διατηρημένους σκελετούς. Από το μέγεθος του ματιού μέχρι τη θέση του ρύγχους, την κάμψη του αυχένα, την υφή και τις πτυχές του δέρματος, όλα έχουν ανασυνταχθεί επιμελώς, και επαληθευτεί με ελέγχους από μια ομάδα επιστημόνων. Για να έχετε τη βέλτιστη εμπειρία, χρησιμοποιήστε έναν προβολέα όπως το Google Cardboard και κοιτάξετε το τέρας στα μάτια.

Εκτός όμως από τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, η συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχει πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα, τόσο για τους ειδικούς όσο και για “εξερευνητές” που εξερευνούν από την άνεση της πολυθρόνας τους:

• Γυρίστε πίσω τον χρόνο 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια με τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ταξιδεύοντας πίσω στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη, που ξεκινά από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος, και συνεχίζεται με την άνοδο και την πτώση του προϊστορικού κόσμου.

• Δείτε το γιγαντόσαυρο που οδήγησε τον Δαρβίνο στην πρωτοποριακή θεωρία της φυσικής επιλογής.

• Ερευνήστε την ποικιλότητα της φύσης από το πτεροειδές Lion fish μέχρι την πεταλούδα Paradise Birdwing και μάθετε από τα πουλιά την τέχνη του φλέρτ.

• Δείτε 3.000 είδη σε προβολή σε μια γιγάντια ψηφιακή βιβλιοθήκη ή ανακαλύψτε πως μπορεί να ήταν οι δικοί μας πρόγονοι.

• Με το Street View, περιπλανηθείτε ανάμεσα στους δεινόσαυρους της Νέας Υόρκης, εξερευνήστε περισσότερα από 30 μουσεία Φυσικής Ιστορίας, από την Αυστραλία μέχρι την Ρωσία, και βυθιστείτε κάτω από το νερό με τις χελώνες στην Βραζιλία.

• Γίνετε μέλος του YouTube Vsauce2 για να ανακαλύψετε την ιστορία της Μάρθας, του τελευταίου άγριου περιστεριού.

Η νέα συλλογή εγκαινιάζεται σήμερα online στο g.co/naturalhistory και μέσω της εφαρμογής για κινητά Google Arts & Culture σε iOS και Android. Και αν είστε ένας δάσκαλος, υπάρχουν πάνω από 20 νέες περιηγήσεις της Google που περιμένουν εσάς και τους μαθητές σας να τις ανακαλύψετε. Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το ταξίδι στην ιστορία της φύσης όσο το απολαμβάνουμε και εμείς.

Βρείτε περισσότερο υλικό στα ακόλουθα Links:

• Κατεβάστε το επίσημο Launch Βίντεο
• Κατεβάστε σχετικό b-roll
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επιλεγμένα Highlights

Πηγή : newsbomb.gr

 

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.