ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Κάνουν τα κλιματιστικά τις πόλεις πιο ζεστές;

Κάνουν τα κλιματιστικά τις πόλεις πιο ζεστές - κλιματική αλλαγή
Avatar
Written by ecoscience

Κάνουν τα κλιματιστικά τις πόλεις πιο ζεστές – κλιματική αλλαγή

Από τα κλιματιστικά μιας πόλης παράγεται υπερβολική θερμότητα η οποία μπορεί να αυξήσει την εξωτερική θερμοκρασία από 1 μέχρι 1,5 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Geophysical Research (JGR): Atmospheres το 2014.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που εκδόθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ο αριθμός των κλιματιστικών παγκοσμίως προβλέπεται να εκτιναχθεί από 1,6 δισεκατομμύρια μονάδες σήμερα σε 5,6 δισεκατομμύρια μονάδες μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα.

Έως το 2050 αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, υπολογίζεται ότι το σύνολο των κλιματιστικών στον κόσμο θα χρησιμοποιούν τόση ηλεκτρική ενέργεια όση χρειάζεται η Κίνα για όλες τις δραστηριότητές της σήμερα.

Τα κλιματιστικά καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στο σπίτι: υπάρχει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πάντως ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη ψύξη των πόλεων, όπως η καλύτερη μόνωση των κτιρίων και η δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου.

Με πληροφορίες από:

www.euronews.com/green/2023/08/30/fact-check-is-air-conditioning-making-cities-hotter

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.