Μια τρυφερή στιγμή κατέγραψε στο φακό του η φωτογράφος Renee Doyle στο Εθνικό Πάρκο Lark Clark της Αλάσκα.

Παρακολουθώντας μια αρκούδα με τα μικρά της, κατέγραψε και τη στιγμή που η μαμά σήκωσε τα λατρεμένα «οικογενειακά βάρη», παίρνοντας στην πλάτη της ένα από τα αρκουδάκια της που φοβόταν να μπει στο νερό και να διασχίσει το ποτάμι.

Το μικρό προσκολλήθηκε στην ασφάλεια της μαμάς του και δεν έλεγε να κατέβει από την πλάτη της παρά μόνο όταν είχε βρεθεί για τα καλά στη στεριά, στην άλλη όχθη του ποταμού.

«Μητέρες με τα μικρά τους μετακινούνται στο Εθνικό Πάρκο αναζητώντας τροφή, νομίσαμε πως κι αυτή η αρκούδα θα έπινε νερό και θα έφευγε κι έτσι μας εξέπληξε το ότι μπήκε στο νερό. Δεν είναι βαθύ το ποτάμι και έτσι περίμενε τα μικρά της να την ακολουθήσουν. Το ένα κολύμπησε γρήγορα δίπλα της κι ανέβηκε στην πλάτη της μέχρι να περάσει το ποτάμι και να βγει στην άλλη όχθη», περιέγραψε η φωτογράφος στη Daily Mail.

«Είναι εκπληκτική εμπειρία να βλέπεις τις αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Η αγάπη και η φροντίδα της μαμάς προς τα μικρά της είναι εκπληκτική», τόνισε.

bear3 bear6

Πηγή : Newsbeast.gr

 

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.