Τεράστιος αριθμός τουριστών επισκέπτεται το Great Barrier Reef στην Αυστραλία, γιατί έχουν το φόβο ότι σύντομα θα εξαφανιστεί.

Πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Sustainable Tourism καταδεικνύει ότι το 69% των τουριστών που επισκέφτηκαν πρόσφατα το σημείο, ένιωσαν την ανάγκη να το κάνουν πριν να εξαφανιστεί. 

Η κλιματική αλλαγή, το λιώσιμο των πάγων, η ρύπανση αλλά και τα επιθετικά είδη τα οποία πληθαίνουν στην περιοχή έχουν συντελέσει μια τεράστια καταστροφή τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς ο μισός ύφαλος έχει αφανιστεί.

Φέτος το Great Barrier Reef έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή, καθώς επηρεάστηκε το 90% του ύφαλου.

Η κοραλλιογενής περιοχή του ύφαλου έχει υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά που ενδεχομένως να χρειαστούν δεκαετίες μέχρι να επανέλθει στα πρότερα επίπεδα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ο τουρισμός στο Great Barrier Reef συνεισφέρει 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και εργοδοτεί γύρω στις 60 χιλιάδες άτομα. 

Πηγή : Sigmalive.com

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.