Εδώ και μία δεκαετία ο Γερμανός φωτογράφος Michael Poliza βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες της άγριας ζωής που κινείται στο αφρικανικό τοπίο.

Ο 58χρονος μετακόμισε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από το Αμβούργο περίπου πριν από 13 χρόνια και άρχισε να ταξιδεύει με την κάμερά του βγάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες. O ίδιος ο έβαλε μια πρόκληση στον εαυτό του, να τραβάει φωτογραφίες από λιοντάρια και λεοπαρδάλεις και έτσι όταν προέκυψε η ευκαιρία να πετάξει ψηλά, φωτογράφισε τα ζώα από μια εναλλακτική πλευρά. Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έχει φωτογραφίσει αντιλόπες, ελέφαντες, καμήλες, φλαμίνγκο και πολλά άλλα είδη από μια μοναδική σκοπιά πάνω από μερικά από τα πιο άγρια μέρη της ηπείρου. «Εξαρτώμαι πολύ από το τι μου δίνει η φύση. Έτσι είμαι πάντα σε επιφυλακή, εστιάζοντας σε αυτό που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή. Θα πρέπει να περιμένω για αυτές τις γραφικές στιγμές, είναι ένα παιχνίδι υπομονής. Σε αυτό που έχω γίνει καλύτερος με την πάροδο των ετών είναι η αναμονή. Έχω κερδίσει ότι κατανοώ τη συμπεριφορά των μεμονωμένων ζώων» λέει ο ίδιος σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Αυτό που ξεχωρίζει στις φωτογραφίες του είναι οι μοναδικοί σχεδιασμοί που δημιουργούν τα ζώα είτε ως κοπάδι είτε μεμονωμένα. Έχει επισκεφτεί μεταξύ άλλων διάφορα Πάρκα Άγριας Ζωής όπου είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει σπάνιες εικόνες των ζώων που δεν μπορεί να δει κανείς συχνά. Το αποτέλεσμα του έργου του πάντως σίγουρα τον δικαιώνει και δείχνει πώς βλέπουν τον κόσμο τα πουλιά.

Δείτε τις φωτογραφίες

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πηγή : Newsbeast.gr

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.