ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Η Βαρκελώνη υφίσταται τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ

Avatar
Written by ecoscience

Μόλις το 18% της χωρητικότητάς τους γεμίζουν οι δεξαμενές νερού που υδροδοτούν ένα μεγάλο μέρος της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένης και της μητροπολιτικής περιοχής της Βαρκελώνης

Εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο φαίνεται ότι είναι αντιμέτωπο με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα ο ολοένα και πιο ζεστός και ξηρός καιρός ανάγκασε τις τοπικές αρχές της Καταλονίας να προχωρήσουν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

«Δυστυχώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο και είμαστε κοντά στο να χρειαστούμε πλωτά μέσα για να φέρουμε νερό, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Περ Αραγονές την Τετάρτη.

Ένα βήμα πριν από την «έκτακτη κατάσταση»

Στην Καταλονία ο μέσος κάτοικος καταναλώνει περίπου 116 λίτρα την ημέρα για οικιακή χρήση. Για να αποφευχθεί η «έκτακτη κατάσταση», πλέον απαγορεύεται στις αρχές να χρησιμοποιούν πόσιμο νερό για καθαρισμό δρόμων ή για πότισμα.

Αν δεν βρέξει μέσα στο προσεχές διάστημα τότε η Βαρκελώνη θα χρειαστεί βυτιοφόρα για πόσιμο νερό. Η λύση αυτή υιοθετήθηκε και το 2008 κατά τη διάρκεια ξηρασίας.

Με πληροφορίες από AP

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.