ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Κλιματική Αλλαγή: Ρεκόρ θερμοκρασίας στον ωκεανό της Φλόριντα

Κλιματική αλλαγή
Avatar
Written by ecoscience

Τα φετινά κύματα καύσωνα επηρεάζουν όλο και περισσότερο τους ωκεανούς του κόσμου. Μετά τα νέα ρεκόρ για τα νερά της Μεσογείου με τη μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας να φτάνει τους 28,71 βαθμούς Κελσίου στην Ισπανία, ένας δείκτης θερμοκρασίας νερού στο εθνικό πάρκο Everglades της Φλόριντα των ΗΠΑ κατέγραψε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών τη Δευτέρα.

Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες θερμοκρασίες ωκεανών που έχουν σημειωθεί ποτέ. Η νότια ακτή της Φλόριντα αντιμετωπίζει έναν ακραίο καύσωνα και αυτές οι ενδείξεις-ρεκόρ αξιολογούνται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα ανησυχητικές για τους κοραλλιογενείς υφάλους στην περιοχή.

Η θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα στη Φλόριντα και σε άλλες περιοχές του κόσμου φαίνεται ότι απειλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού. Η αυξανόμενη ένταση και συχνότητα φαινομένων υψηλής θερμοκρασίας είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον.

Πηγή:

www.theguardian.com/us-news/2023/jul/25/florida-ocean-temperatures-hot-tub-extreme-weather

www.cnbc.com/2023/07/25/florida-ocean-temp-tops-over-101-degrees-fahrenheit-possible-record.html

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.