ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή

Ολυμπιακοί αγώνες παρίσι 2024
Avatar
Written by ecoscience

Το Παρίσι στρέφει το βλέμμα στο κλίμα

Σχεδόν ένας χρόνος απομένει μέχρι την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και οι διοργανωτές φαίνεται να ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Παρά το γεγονός ότι η γαλλική πρωτεύουσα, φέτος, δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με υψηλές θερμοκρασίες, είναι πολλές οι περιοχές της Ευρώπης όπου καταγράφονται καύσωνες με τον υδράργυρο συχνά να σκαρφαλώνει σε  θερμοκρασίες που καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Είναι ενδεικτική η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) σύμφωνα με την οποία οι θερμοκρασίες στη Μεσόγειο, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για αρκετές ημέρες το φετινό καλοκαίρι.

«Παραμένουμε πολύ, πολύ προσεκτικοί στις προβλέψεις θερμοκρασίας», δήλωσε ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Τόνι Εστανγκέ.

Καύσωνες και κλιματική αλλαγή ενόψει αθλητικών γεγονότων

Φέτος οι ακραίοι καύσωνες συνέπεσαν με δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι υπάρχει επικοινωνία  με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για πιθανά «μέτρα μείωσης» των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, εντός του επόμενου έτους, εφόσον επηρεάζουν τη διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες από:

www.euronews.com/green/2023/07/19/too-hot-for-the-olympics-paris-2024-organisers-are-keeping-a-close-eye-on-europes-heatwave

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.