Οι στρόβιλοι έχουν απόδοση από 2.3 MW έως 4.1 MW εγκατεστημένη ισχύ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Siemens Gamesa Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (SGRE), η εταιρεία θα προμηθεύσει 263 MW για έργα αιολικής ενέργειας στη Σουηδία, την Νορβηγία, τη Γερμανία και την Τουρκία.
Οι στρόβιλοι έχουν απόδοση από 2.3 MW έως 4.1 MW εγκατεστημένη ισχύ, σύμφωνα με τη δήλωση.
Ειδικότερα, στη Βόρεια Ευρώπη η εταιρεία θα παράσχει 34 ανεμογεννήτριες συνολικής χωρητικότητας 137 MW στους πελάτες της Arise, Eolus και Saxovent.
Στη Σουηδία, η Siemens Gamesa χει σφραγίσει μια συμφωνία με τον νέο πελάτη Arise Windpower AB για την προμήθεια 20 τουρμπίνων συνολικής χωρητικότητας 82 MW.
Στη Νορβηγία, η εταιρεία θα παράσχει στον Eolus Vind AB επτά ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 30 MW για το αιολικό πάρκο της Stigafjellet, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2020 με πενταετή συμφωνία πλήρους εξυπηρέτησης.
Η SG θα προμηθεύσει επίσης τη Mautitz Sud, ένα αιολικό πάρκο στη Γερμανία, με επτά μηχανές συνολικής χωρητικότητας άνω των 25 MW. Οι στρόβιλοι θα κατασκευαστούν στη Δανία και το έργο θα τεθεί σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2018.
Επιπλέον, στην Τουρκία, η SG θα παράσχει την Akfen Renewable Energy AS με 37 ανεμογεννήτριες συνολικής χωρητικότητας άνω των 125 MW. 
 

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.