ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σιγκαπούρη: Πιλοτικό έργο εξαγωγής CO2 από το θαλασσινό νερό

Σιγκαπούρη: Πιλοτικό έργο εξαγωγής CO2 από το θαλασσινό νερό
Avatar
Written by ecoscience

Εξαγωγή CO2 από τη θάλασσα: Η απάντηση στη κλιματική αλλαγή;

Στη δυτική ακτή της Σιγκαπούρης χρησιμοποιείται πιλοτικά αναδυόμενη τεχνολογία χάρη στην οποία απομακρύνεται διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από το θαλασσινό νερό. Συγκεκριμένα στο εργοστάσιο το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω ενός ηλεκτρολύτη ο οποίος μετατρέπει το διαλυμένο διοξείδιο του άνθρακα σε ανθρακικό ασβέστιο και παράγει υδρογόνο.

Ηλεκτρολύτες, μια κρίσιμη τεχνολογία για την παραγωγή υδρογόνου χαμηλών εκπομπών από ανανεώσιμες πηγές ή ηλεκτρική ενέργεια

Το έργο που κατασκευάστηκε σε μια εγκατάσταση αφαλάτωσης στη Σιγκαπούρη εξάγει 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα την ημέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που σχεδιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Equatic, που ιδρύθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) στο Λος Άντζελες.

Είναι εφικτές οι νέες τεχνολογίες όταν αναπτυχθούν σε κλίμακα;

O Εθνικός Οργανισμός Υδάτων της Σιγκαπούρης (PUB) θέλει να εξασφαλίσει κεφάλαια μέχρι το τέλος του έτους για την κατασκευή μιας μονάδας με ημερήσια χωρητικότητα 10 τόνων και θα εξετάσει και περαιτέρω επέκταση, εφόσον εξασφαλιστεί η βελτιστοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε κλίμακα.

«Δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να απομακρυνθούν από την ατμόσφαιρα και απαιτούνται επειγόντως περισσότερες επενδύσεις στην έρευνα» αναφέρει στο Reuters o ιδρυτής της εταιρείας Equatic που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, Gaurav Sant.

Με πληροφορίες από:

www.reuters.com/business/environment/singapore-expand-ocean-co2-removal-project-scientists-call-more-research-2023-09-05/

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.