Αύριο Πέμπτη 18/8/2016 ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Καντάνου Σελίνου θα βρίσκεται από τις 10.00 έως τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καντάνου και αμέσως μετά ο σταθμός θα παρουσιαστεί και στην Παλαιόχωρα στην Παχιά άμμο από 11.30 έως τις 12.30. Η Δημοτική αρχή Κανδάνου –Σελίνου παρακαλεί τους δημότες να επισκεφτούν τους συγκεκριμένους χώρους για να γνωρίσουν από κοντά τον κινητό ΣΜΑ και να λυθούν οι όποιες απορίες τους.

DSC00134

Ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα εγκατασταθεί στο δημοτικό διαμέρισμα Κακοδικίου κοντά στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Παλαιοχώρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου, ο σταθμός είναι περιβαλλοντικά ασφαλής, δεν δημιουργεί πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα ούτε αναθυμιάσεις ούτε οπτική ρύπανση καθώς θα περιβάλλεται από τοιχίο ,δέντρα και η είσοδος θα παραμένει κλειστή.

thumbnail_DSC00138

Η εγκατάσταση, σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή έχει εκ του νόμου όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις. Εάν εξακολουθεί ακόμα να υπάρχει αμφισβήτηση, οι κάτοικοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια επιτροπή ελέγχου (όπως πρότεινε ο Δήμαρχος) για να παρακολουθούν την ορθή λειτουργία του Σ.Μ.Α, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου. Η αντιδήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου, Στέλλα Αλιφιέρη, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων και τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει πρόθεση να βλάψει με κανέναν τρόπο την περιοχή. Όπως ανέφερε, ζει και η ίδια πολύ κοντά στο Κακοδίκι, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο Σ.Μ.Α., ενώ όπως τόνισε οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί επαρκώς . Ο Δήμος κάνει προσπάθειες να επιλύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος όλων των δημοτών επεσήμανε η κ. Αλιφιέρη. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κακοδικίου, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι νηα μην επιτρέψουν να εγκατασταθεί ο Σ.Μ.Α. στο χωριό τους.

Πηγή : ert.gr

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.