Τόνοι φαγητού καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων, την ώρα που αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός εκείνων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με στοιχεία της WWF Ελλάς, 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, τη στιγμή που περισσότεροι από 860 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη υποφέρουν από ασιτία, όπως αναφέρουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι φαγητού σπαταλώνται κάθε χρόνο στις χώρες της ΕΕ, με το κόστος της σπατάλης αυτής να υπολογίζεται σε 143 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, ένας Ευρωπαίος πετά κάθε χρόνο σχεδόν 180 κιλά τροφής, σκορπώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ.

Αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μελέτες που να αποτυπώνουν σε ακριβή μεγέθη την έκταση του φαινομένου, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία όχι και τόσο αμελητέα σπατάλη: περίπου 100 κιλά φαγητό υπολογίζεται ότι σπαταλά ο μέσος Έλληνας το χρόνο, εκ των οποίων τα 30 θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

About the author

Avatar

ecoscience

Το ecoscience.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα portals περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο ελληνικό διαδίκτυο με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον ευρύτερο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων.